Voeding

 

 

Tonnato

 

Dit spannende gerecht van kip in tonijnsaus.        

Voorgerecht voor 4 à 6 personen.

ca. 35 minuten bereiden.

ca. 30 minuten afkoelen.

 

Voor de kip:

 3 tabletten tuinkruidenbouillon 3 lente uitjes

 4 kipfilets van 150 gram 1 eetlepel kappertjes

 

Voor de tonijnsaus:

 2 blikjes tonijn, uitgelekt

 1 ½ dl Noilly Prat Franse droge vermout

 1 ½ dl slagroom

 6 volle eetlepels mayonaise

 sap van een halve citroen

 zout, peper

 

Breng in ruime pan 2 liter water met de bouillontabletten aan de kook.

Leg de kipfilets in de bouillon en laat ze in ca. 20 minuten op zacht vuur gaar worden.

Neem de kip uit de bouillon en laat de filets afkoelen.

Meng ondertussen in een blender of keukenmachine de tonijn, Noilly Prat, slagroom, mayonaise en citroen tot een gladde saus en voeg zout en peper toe.

Snijd de afgekoelde kipfilets in mooie dunne plakken.

Leg de plakken dakpansgewijs op een grote schaal en werk hierbij van buiten naar binnen.

Lepel de saus over de plakjes kip.

Snijd de lente-ui in ringetjes en laat de kappertjes uitlekken.

Garneer de tonnato met de ringetjes lente-ui, kappertjes.

 

Tip:

 

Dit gerecht wordt alleen maar lekkerder, als de smaken de kans krijgen om in te trekken. Serveer wat overblijft, op een ciabattabroodje met rucola.