Workshops

Kennismaking met yoga voor jong en oud

 

Deze proefmaand is speciaal voor nieuwe leden; een leuke manier om te kijken of yoga iets voor jou is.
Je begint op een rustige manier met het beoefenen van yoga tijdens de reguliere lessen. Er is ruimte voor vragen en opmerkingen en er wordt tussen de oefeningen uitgelegd wat een oefening voor je kan doen.
We doen ademhalings- en ontspanningsoefeningen en klassieke yogahoudingen. Op een vriendelijke manier maak je kennis met wat yoga wel en niet is. 

- Voor nieuwe leden, jong en oud
- De kosten zijn € 25,- voor een maand.

klik hier om je aan te melden

 

 

Workshop Zhineng Qigong

 

Bij Zhineng Qigong ligt de nadruk om ontspannen en vloeiend bewegen, zodat de energie kan stromen. Hoe beter de energie stroomt naar alle delen van je lichaam hoe beter je de blokkades op alle niveaus kunt oplossen. Doordat de energie naar binnen gericht is kan lichaam, geest en ziel zich openen.
Door het beoefenen van Zhineng Qigong wordt je hart geopend en kom je in verbinding met je totale zelf en de wereld om je heen. Daardoor zullen ervaringen van rust, liefde en innerlijke vrede kunnen worden waargenomen. Na de workshop drinken we samen een kopje thee.

 

- Zaterdagochtend van 10.00 – 11.30 uur

- Voor iedereen die kennis wil maken met deze bewegingsleer.
- De kosten voor deze workshop zijn € 17,50
- Bij voldoende deelname wordt een workshop ingepland. Opgave en aanmelden kan telefonisch of via de mail.

 

klik hier om je aan te melden

 

 

Workshop Yin yoga / Restorative yoga

 

Yin yoga is een yogastijl waarbij je steeds een aantal minuten in een houding blijft. Hierdoor leer je je spieren te ontspannen en de zwaartekracht het werk te laten doen. Tijdens de houdingen kan je dieper ontspannen en de energie in en om je heen vrij laten stromen. Je leert je eigen grenzen kennen, te respecteren en te accepteren.
We wisselen af met Restorative Yoga om het gehele lichaam volledig te ontspannen. Restorative Yoga en Yin Yoga maken beide gebruik van hulpmiddelen die ondersteuning bieden. De Restorative Yoga houdingen zijn vaak liggend en Yin Yoga houdingen zowel zittend, liggend en soms zelfs staand.
Deze workshop bestaat uit 3 lessen op donderdagavond.

 

- Workshop in 3 weken op donderdagavond van 19.30 – 20.30 uur
- Iedereen kan zich aanmelden
- De kosten zijn € 45,- voor 3 weken
- Bij voldoende deelname wordt een workshop ingepland. Opgave en aanmelden kan telefonisch of via de mail.

 

klik hier om je aan te melden

 

Workshop Stilte: Yoga Nidra ( droom-loze slaap)

 

Yoga Nidra betekent letterlijk yoga slaap. Het is een krachtige techniek die je leert je bewust te ontspannen. Je lijkt te slapen maar behoudt je innerlijk bewustzijn. Met visualisaties en beelden helpt Yoga Nidra je naar binnen te keren, naar je onderbewustzijn.
In deze staat word je begeleid om spanningen geleidelijk los te laten; vooral spierspanningen en emotionele en mentale spanningen.
De workshop begint met een aantal rustige opwarmoefeningen. Daarna wordt de Yoga Nidra liggend gedaan. Iedereen kan dus meedoen: Jong, oud, in goede of slechte conditie. Na de les drinken we een kop koffie of thee.

 

- Zaterdagochtend 6 januari 2018, van 9.30 – 11.00 uur
- Voor jong en oud
- De kosten voor deze workshop zijn € 17,50

 

klik hier om je aan te melden

AANMELDFORMULIER


  •   Ik machtig Bewegingscentrum Vrijheid om bovengenoemd bedrag eenmalig van mijn bankrekening af te schrijven i.v.m. deelname aan de opgegeven workshop / yogaweekend.n